Riepu meklētājs Dealer Finder

Jaunumi

Nirburgringas 24 stundu ātrumsacīkstes

2022. gada 15. jūnijs

Sestdien, 28. maijā plkst. 16:00, sākās Nirburgringas 24 stundu ātrumsacīkstes.

Gatavošanās 24 stundu sacīkstēm sākās 26. maijā ar vērienīgu dažādu sacīkšu sēriju atbalsta programmu, ieskaitot dažas klasisko automašīnu sacīkstes. Treniņbraucieni un kvalifikācijas sacensības 24 stundu sacīkstēm notika ceturtdien un piektdien.

Divus gadus sacīkstēm bija jānotiek bez skatītājiem Covid aizsardzības pasākumu dēļ, tāpēc šogad bija vērojama milzīga interese par apmeklējumu. Galīgais oficiālais skatītāju skaits pie trases bija 230’000, kas pārsniedz 2019. gada apmeklējumu, taču īstenībā skaitlis ir daudz lielāks, jo daudzās skatīšanas vietās ap Nordšleifi biļetes nepārbauda.

Izbrauc šīs 24 stundu sacensības ne tikai pa 20 km trasi plus Nordšleifi, bet arī, ņemot klāt Grand Prix cilpu, tā pagarinot apli līdz 26 km.

Mūsu komanda sacentās SP10 klasē pret Aston Martin, BMW un Porsche automašīnām. SP10 klases automašīnas ir būvētas saskaņā ar GT4 noteikumiem. Šīs mašīnas ir gandrīz gatavas ražošanai, un to jauda ir 430 zirgspēku.

Stundu pēc starta mūsu mašīna #84 ierindojās trešajā pozīcijā SP10 klasē. Plkst. 20:00 mašīna apstājās servisa punktā tehniskā defekta dēļ. Tai bija nepieciešami kapitāli darbi, lai pārbaudītu un labotu trūkumus, tāpēc servisu mašīna varēja pamest ne ātrāk par aptuveni plkst. 3:00. Otrā sagatavotā mašīna #83 pārņēma vadību, rādot nevainojumu sniegumu viscaur nakti.

Nobeidzot sacīkstes, mašīna #83 finišēja 5. vietā SP10 klasē un 43. vietā kopvērtējuma. Par spīti vairākām dīkstāvē pavadītām stundām mašīnas #84 braucēji spēja atgūt vairāk par 30 pozīcijām, finišējot sestie šinī klasē un P93 kopvērtējumā.

Visi iesaistītie ir ļoti motivēti dalībai gaidāmajās sacensībās, un komanda turpinās attīstīt automašīnas.

Jaunākās ziņas